A normalización lingüística do galego através dos blogs: o caso de Blogaliza - Dopazo, Lara; Lombao, David (PRISMA.COM, 2006)
O galego é unha lingua minorizada. O nacemento dunha comunidade de blogueiros, Blogaliza, que usan dun xeito practicamente único a lingua galega para se expresaren e discutiren arredor de todo tipo de temas, contribúe ao uso normal deste idioma.